23 april 2017
a
A
Weer naar ‘’huis’’ & aan het werk! (19-03 tot 23-0
Terug naar ‘’Huis”
Na een welverdiende vakantie – in het vlakke maar toch mooie Nederland – ben ik nu weer op weg in een wit vliegtuig naar Sidmouth oftewel ‘’thuis’’. Tijdens deze welverdiende vakantie heb ik weer al mijn familie en vrienden kunnen zien. Ook heb ik weer heerlijk kunnen genieten van de Nederlandse keuken van bitterballen tot hagelslag. Je kijkt toch met andere ogen naar je eigen land als je twee maanden in het buitenland hebt verbleven. Zo miste ik wel het vriendelijke groeten van tegemoet komend mensen iets wat in Sidmouth wel gebruikelijk is. Maar in deze heldere nacht is het prachtig om weer terug te kunnen vliegen om daar weer aan de slag te kunnen.
Inset-day = studiedag:
Op woensdag was het de terug kom dag voor docenten oftewel een studiedag. Deze woensdag hebben we gesproken over verschillende thema’s van Radicalisme tot aan het groep acht (Year 6) exhibitie. Het was een interessante dag om mee te maken. Deze start van de nieuwe periode werd afgesloten met een ‘’staff-social’’ in de Blue Ball Inn – één van de zes pubs in Sidmouth. In deze pub heb ik heerlijk genoten samen met de collega’s van een biertje en een cider. Echter ontkwam ik hier niet aan het werk. Ik kreeg namelijk te horen dat ik morgen in mijn eentje voor de klas zou staan voor een half uur. Deze klas zou bestaan uit de leerlingen die niet bij de normale les business studies naar binnen konden.
Lesgeven en lesgeven:
De volgende morgen was het dus tijd voor mij om business klas te gaan geven. Ik had niks voorbereid dus heb ik er voor gezorgd dat de kinderen hun uniform op orde kregen en dat ze elkaar leerde kennen. Daarna moest ik lesgeven aan year 7/8 over de Engelse burger oorlog. Dit was een geslaagde les – de kinderen deden goed mee en ik kreeg zelfs nog een compliment van een van de leerlingen. Helaas straalde dit plezier en succes van deze les niet af op de les aan Year 10. Deze les was heel saai en ik had deze niet goed voorbereid. Het is toch weer even wennen om les te geven in het Engels. Ik had dus een off momentje in dit laatste uur. Gelukkig was dit niet mijn laaste les aan deze leerlingen en heb ik nog uitgebreid de kans om verbeteringen aan te brengen. Op vrijdag heb ik klusjes gedaan voor de mijn afdeling humanistisch. Aangezien de examens er aan komen hield dat in dat er veel gekopieerd en opgeslagen moest worden. Helaas wilde het kopieerapparaat niet helemaal meewerken , maar ik kan nu wel zeggen dat ik dat apparaat nu van binnen en ban buiten ken - dat mag ook wel na drie uur lang kopieer werk. Na z’n lange dag kopiëren en zelfs nog examen surveilleren kan ik zeggen: WEEKEND!
Vrij weekend en Exmoor challenge:
Helaas kon ik op zaterdag niet mee op uitje om met de kinderen te gaan bowlen en Exeter te bezoeken. Er was werk voor mij om te doen, ik moest namelijk voor volgende week vijf lessen voorbereiden. In één les voorbereiding gaat aardig wat tijd zitten laats staan vijf. Gelukkig heb ik niet alleen aan de lesvoorbereidingen gewerkt. Ik heb ook nog heerlijk kunnen lezen in de zon met uitzicht op de zee. Deze week had ik beloofd om deze zondag mee te helpen bij de Exmoor oefen wandeling. Deze zondag zat ik om acht uur in de bus richting de Exmoor – één prachtig natuurgebied in de bovenkant van Engeland. We liepen met twaalf kinderen een wandeling van 12 mijl (16KM). Het was een prachtige wandeling over heuvels en door weilanden waar de lammetjes en de schappen rustig lagen te grazen. Het was een prachtige rustige omgeving die je terug leek te voeren in de tijd. Ik vond het de perfecte locatie om een historische film op te nemen. We liepen langs rivieren en dalen en staken een brug over die daar al stond sinds de bronstijd. Het was een prachtige wandeling alleen heb ik nu wel last van mijn voeten maar een warme douche doet wonderen.
Tags: Inset, Exmoor